آیت‌الله علم‌الهدی: هدایت نقدینگی به سمت تولید، تحریم‌ها را بی‌اثر می‌کند | توجه دولت و مجلس بر توسعه تولید و بازارسازی بین‌المللی رئیس جمهور در بصره: باید با همسایگان با دوستی و برادری رفتار کنیم استاندار بصره: سفر پزشکیان به این استان تاریخی است دستور معاون اول رئیس‌جمهور برای برخورد با تروریست‌های میرجاوه پزشکیان وارد بصره شد (۲۳ شهریور ۱۴۰۳) نظر چهره‌های عراقی درباره سفر مسعود پزشکیان به کشورشان ایران خواستار اقدامات فوری برای مجازات عاملان جنایت «غور» افغانستان شد ۲۲ صهیونیست در پاسخ حزب‌الله به ترور فؤاد شکر کشته شدند انگلیس خواستار توقف ارسال سلاح برای انصارالله یمن شد روسیه: ارتش در حال راندن نیروهای اوکراین از کورسک است حمله تروریستی در میرجاوه | شهادت ۳ نفر از پرسنل فراجا (۲۲ شهریور ۱۴۰۳) ناو هواپیمابر «روزولت» غرب آسیا را ترک می‌کند فرمانده گروه ۴۴۴ مهندسی رزمی: زیرساخت‌های عملیات انسداد مرز‌های شرقی با ظرفیت‌های داخلی فراهم شده است هدیه مسعود بارزانی به پزشکیان چه بود؟ بارزانی: اجازه نمی‌دهیم از خاک اقلیم کردستان به ایران ضربه بزنند رئیس جمهور وارد «نجف اشرف» شد وزارت امور خارجه، روسای نمایندگی چند کشور اروپایی را احضار کرد معاون اول رئیس جمهوری نسبت به پیری بدنه مدیریتی کشور هشدار داد مولفه های امنیتی مهم کشور، انتخابات و مشارکت مردم است وزیر امور خارجه: در سیاست همسایگی، عربستان هم مانند عراق دارای جایگاه ویژه است پوتین با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار کرد + فیلم
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: هدایت نقدینگی به سمت تولید، تحریم‌ها را بی‌اثر می‌کند | توجه دولت و مجلس بر توسعه تولید و بازارسازی بین‌المللی

  • کد خبر: ۲۵۰۵۷۱
  • ۲۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۸
آیت‌الله علم‌الهدی: هدایت نقدینگی به سمت تولید، تحریم‌ها را بی‌اثر می‌کند | توجه دولت و مجلس بر توسعه تولید و بازارسازی بین‌المللی
نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضوی گفت: اگر تولید را توسعه دادیم و توانستیم جریان نقدینگی را به تولید جذب کنیم، طبیعی است که رشد اقتصادی بالا می‌رود و وقتی رشد اقتصادی بالا رفت، دیگر تحریم‌های دشمن بر ما اثرگذار نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه دوم نمازجمعه این هفته (۲۳ شهریور ۱۴۰۳) در حرم مطهر امام‌رضا(ع)، با اشاره به مشکلات اقتصادی در کشور، اظهار کرد: مسائل و چالش‌های اقتصادی در جامعه وجود دارد به گونه‌ای که همه اقشار جامعه با آن مواجه هستند. 

وی با بیان اینکه بروز این چالش‌ها ناشی از چند عامل است، ادامه داد: نخستین عامل، تحریم‌هاست که بخشی از مشکلات اقتصادی ما ناشی از این تحریم‌هاست. بخش دیگری از مشکلات اقتصادی ناشی از ناترازی‌های جریانات داخلی مثل نوسانات ارز، بی‌ثباتی بازار و از این دست موضوعات است که چالش‌های اقتصادی ایجاد کرده است.

عداوت تاریخی غرب با ایران

آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: آنچه باید به آن توجه داشته باشیم بدون اینکه بخواهیم گریبان کسی را به عنوان مجلس، دولت، قوه‌قضائیه و مسئول بگیریم، این است که مسئله مشکل اقتصادی ما راهبرد آمریکا، اروپا و جریان غرب است و این عداوت و جنایت غرب نسبت به ما تنها مربوط به بعد از پیروزی انقلاب نیست.

وی با بیان اینکه ایران به‌خاطر سه ویژگی از نظر کشور‌های غربی به‌عنوان یک نقطه خطر مطرح بوده است، خاطرنشان کرد: عملکرد ۲۵ سال سلطه آمریکا بر این کشور این واقعیت را ثابت می‌کند که آمریکا و انگلیس در زمان تسلط بر کشور تا جایی پیش رفتند که ایران را تجزیه کنند تا کشوری به نام ایران وجود نداشته باشد.

مؤلفه‌های قدرت ایران 

عضو مجلس خبرگان رهبری ویژگی خاص ایران از نظر جغرافیایی را یکی از عوامل تلاش غرب برای تجزیه ایران دانست و افزود: ایران سر چهارراه دنیا قرار گرفته و آنان از هر طرف بخواهند بروند، باید از ایران عبور کنند.

وی منابع طبیعی را دیگر عامل اهمیت ایران عنوان کرد و گفت: سرمایه‌های خدادادی مثل نفت، معادن و سرمایه‌هایی که در این سرزمین وجود دارند، در کنار ظرفیت همسایگی با روسیه و چین، دیگر عواملی است که وجود ایران یکپارچه را برای غرب خطرناک می‌کند. 

آیت‌الله علم‌الهدی اضافه کرد: غرب حساب کرده اگر بنا باشد ایران با این ثروت و سرمایه به قدرت روسیه و چین مرتبط شود، آقایی آمریکا و اروپا از بین رفته است؛ به‌خاطر این ویژگی‌ها، اروپا و آمریکا همیشه وحشت داشتند که نکند ایران به‌صورت یک جریان برهم‌زننده سیادت و آقایی غرب در دنیا به وجود بیاید.

وی به پیروزی انقلاب اسلامی و تقویت مؤلفه‌های قدرت ایران اشاره و اظهار کرد: ویژگی شاخصی که پیروزی انقلاب اسلامی به مؤلفه‌های سه‌گانه قدرت ایران اضافه کرد، «اسلامیت» این نظام و کشور بود؛ مردم این کشور مسلمان هستند، اسلام ناب دارند، شیعه و وابسته به اهل‌بیت پیغمبر هستند، با اهل‌بیت پیغمبر که بزرگ‌ترین آموزگار مقابله با استکبار در روی کره زمین بودند نیز رابطه قلبی و مغزی دارند و این وابستگی به اهل‌بیت، منجر به ایجاد جریان حکومتی به نام «ولایت فقیه» شد که مشکل بزرگ غرب، آمریکا و اروپا نیز همین موضوع است.

امام‌جمعه مشهد مقدس ویژگی سوم قدرت ایران را «مردم‌سالاری و پشتیبانی مردم از حاکمیت» برشمرد و تصریح کرد: غرب در برابر این سه ویژگی امروز کشور، دو راه دارد؛ یا باید دست به حرکت نظامی بزند و این مردم و مملکت را براندازد که متوجه شد این کار از عهده‌‌اش برنمی‌آید، یا اقدامات اقتصادی و فرهنگی انجام دهد.

دشمن بر سر «جنگ اقتصادی» با ایران

وی یادآور شد: برای غرب تنها یک راه باقی مانده و آن «جنگ اقتصادی» است که متأسفانه کشور ما از نظر اقتصاد این ضعف را دارد که دشمن به ما فشار بیاورد. از این رو تحریم‌ها و توطئه‌ها را شروع کردند و نوسان ارز و بازار را از بیرون کشور مدیریت می‌کنند تا در این جنگ و چالش اقتصادی، ما و کشور ما را از پا دربیاورند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضوی با تأکید بر اینکه در جنگ اقتصادی و فرهنگی هستیم، متذکر شد: یقه کسی را نگیرید، کسی را هم بدنام نکنید و فردی را مسئول ندانید؛  در جنگ هستیم و دشمن به اندازه‌ای که در جنگ اقتصادی موفق بوده، در جنگ فرهنگی موفق نبود؛ از این رو بر جنگ اقتصادی تکیه کردند.

سه رویکرد در مواجهه با جنگ اقتصادی

وی با بیان اینکه در مواجهه با جنگ اقتصادی، سه رویکرد و نظریه وجود دارد، ابراز کرد: یکی اینکه با کدخدا بنشینیم و مشکلاتمان را حل کنیم، مذاکره کنیم، قرارداد ببندیم و آنان از توطئه‌ها دست بردارند که در دولت یازدهم و دوازدهم این نقشه عملی شد و جز خسارت، ضرر و زیان چیزی ندیدیم.

آیت‌الله علم‌الهدی یادآور شد: اینکه با آمریکا و اروپا بنشینیم و با مذاکره بخواهیم دست از تحریم اقتصادی ما بر دارند، مثل این است که در میدان جنگ برویم به طرف مقابل بگوییم «خواهش می‌کنیم اسلحه خود را زمین بگذارید». تحریم، اسلحه آمریکاست؛ شما بروید بگویید اسلحه خود را زمین بگذارید؟ بعد از برجام ۱۳۰۰ تحریم جدید اضافه شد.

وی دومین نظریه برای مقابله با جنگ اقتصادی را حل مشکلات اقتصاد از داخل عنوان کرد و گفت: دومین نظریه بر مبنای حل ناترازی‌های اقتصادی، اصلاح نظام بانکی، ثبات بازار ارز و برخی حرکت‌های اقتصادی و فناوری در داخل است که منجر به حل مشکلات می‌شود، اما این در صورتی است که مشکلات اقتصادی ما مربوط به خودمان باشد.

راهبرد بی‌اثرکردن تحریم‌ها

امام‌جمعه مشهد سومین راهبرد را بی‌اثرکردن تحریم‌های دشمن برشمرد و افزود: بی‌اثرکردن تحریم‌های دشمن با دو حرکت اتفاق می‌افتد؛ یکی از درون خودمان که از همه امکانات داخلی استفاده کنیم و حرکت دوم، بازارسازی در اطراف است.

وی بیان کرد: باید سطح تولید را بالا ببریم؛ نه‌تنها تولید صنایع و کارخانجات بلکه تولید کشاورزی، دامداری و معادن. آن‌قدر سطح تولید را بالا ببریم که مازاد بازار مصرفی خودمان باشد و بتوانیم بازار‌های دیگر را در سایر کشور‌ها تصاحب کنیم.

آیت‌الله علم‌الهدی رشد اقتصادی کشور را در گروی توسعه تولید دانست و ابراز کرد: وقتی اقتصاد ما رشد پیدا کرد، دیگر کسی در دنیا حریف ما نمی‌شود. بسیاری کشور‌ها مثل ژاپن همین کار را کردند، تولید بالا رفت، توسعه اقتصادی را فراگیر کردند و امروز تبدیل به غول اقتصادی شدند که آمریکا نه‌تنها نمی‌تواند آنان را از بین ببرد، بلکه نمی‌تواند به پایشان هم برسد. 

لزوم هدایت نقدینگی به سمت تولید

وی با یادآوری اینکه راهبرد اقتصادی مقام معظم رهبری نیز همین است، تصریح کرد: ایشان هر سال می‌گویند توسعه تولید، امسال فرمودند جهش تولید، اگر فرمان رهبری در جهش تولید اجرا شود، دیگر رشد نقدینگی نخواهیم داشت؛ اگر رشد نقدینگی کنترل شود، مشکلات خودرو، مسکن، ارز و طلا حل می‌شود؛ زیرا امروز پول دست مردم است، اما نمی‌دانند با آن چه کنند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضوی هدایت نقدینگی جامعه به سمت تولید را از عوامل مهم رشد اقتصادی کشور دانست و گفت: اگر تولید را توسعه دادیم و توانستیم جریان نقدینگی را به تولید جذب کنیم، طبیعی است که رشد اقتصادی بالا می‌رود و وقتی رشد اقتصادی بالا رفت، دیگر تحریم‌های دشمن بر ما اثرگذار نیست.

وی با بیان اینکه سیاست اقتصادی دولت سیزدهم نیز همین بود، اضافه کرد: البته این سیاست در کوتاه‌مدت بازدهی ندارد و ممکن است سفره را در کوتاه‌مدت علاج نکند؛ اما راهبرد قطعی در مقابل جنگ اقتصادی است که دشمن علیه ما ایجاد کرده و نتیجه اعمال این سیاست، بازگشت هشت هزار و ۸۰۰ کارخانه به چرخه تولید و رشد اقتصادی از صفر به پنج درصد بود. 

رشد اقتصادی؛ با اجرای سیاست‌های اقتصادی درست

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: اگر بنا شد این سیاست که راهبرد اصلی‌اش مربوط به مقام معظم رهبری است که امر به اقتصاد مقاومتی، توسعه تولید و جهش تولید کردند، انجام شود و در کنار آن توانستیم بازارسازی کنیم، کاری که دولت سیزدهم در معاهدات و پیمان‌های خاص همچون شانگهای انجام داد و عزیزان ما در عرصه‌های بازرگانی نیز فعالیت کنند، موفق می‌شویم.

وی با تأکید بر اینکه حرف از مذاکره، تغییری در دشمنی آمریکا و اروپا با ما ایجاد نخواهد کرد، اظهار کرد: دشمن بر همان عداوتش استوار است. مسئله نسل‌کشی، غزه و فلسطین نیست، نسل‌کشی مسلمانان است؛ این نسل‌کشی راهبرد آمریکا و اروپاست. اسرائیل سرباز جیره‌خوار آمریکا و اروپاست. اصل بر این است که اگر نتوانستند بر دنیای اسلام مسلط شوند، تا جایی پیش بروند که هرچه مسلمان است را از بین ببرند، این شروع کار است. 

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: دولت و مجلس دو کار می‌توانند انجام دهند، امکانات توسعه تولید را فراهم کنند و دوم، در کشور‌های دیگر برای تولیدات داخلی بازارسازی انجام دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->